ups مناسب مصارف پزشکی و درمانی

امروزه در کلینیک ها و به خصوص در بیمارستان ها، شرکت ها، کارخانجات و … کلیه مراکز بهداشتی درمانی از سیستم های برق اضطراری یا یو پی اس استفاده می شود. یو پی اس باید مورد استفاده قرار گیرد زیرا قطع برق می تواند صدمات جبران ناپذیری به زندگی وارد کند.
کاربرد یو پی اس در بیمارستان :
یو پیاس در بیمارستانها برای تأمین برق پایدار در دستگاههای حیاتی مانند ونتیلاتورها، مانیتورهای علائم حیاتی و تجهیزات جراحی استفاده میشود. این دستگاه از قطعی یا نوسانات برق جلوگیری کرده و عملکرد بیوقفه این تجهیزات را تضمین میکند که برای حفظ جان بیماران حیاتی است.
همچنین یو پیاس در بخشهایی مانند آزمایشگاهها و سیستمهای ذخیرهسازی دادههای پزشکی نقش مهمی دارد. این سیستمها با تامین برق اضطراری، از از دست رفتن اطلاعات حساس جلوگیری کرده و عملکرد تجهیزات تشخیصی و درمانی را حتی در شرایط بحرانی تضمین میکنند.
کاربرد یو پی اس در آزمایشگاه :
یو پیاس در آزمایشگاهها برای تامین برق پایدار و محافظت از تجهیزات حساس مانند سانتریفیوژها، دستگاههای طیفسنجی و انکوباتورها استفاده میشود. این دستگاه از قطعی برق جلوگیری کرده و امکان ادامه فرآیندهای آزمایشگاهی را بدون اختلال فراهم میکند.
علاوه بر این، یو پیاس از دادههای مهم تحقیقاتی ذخیرهشده در کامپیوترها و سرورهای آزمایشگاهی محافظت میکند. با تامین برق اضطراری، خطر از دست رفتن اطلاعات حیاتی و اختلال در نتایج آزمایشها به حداقل میرسد.
کاربرد یو پی اس در تجهیزات پزشکی :
تجهیزات موجود در اتاقهای احیای آی سی یو ICU و سی سی یو CCU و تجهیزات آزمایشگاهی بسیار پیشرفته، دستگاه های سونوگرافی، سی تی اسکن ، دستگاه های ام آر آی و تصویر برداری اشعه ایکس تنها بخشی از لوازم پزشکی و آزمایشگاهی پیشرفته است که در همه درمانگاه ها و بیمارستانها وجود دارد.تمام این تجهیزات نیازمند برق متناوب با کیفیت جریان و ولتاژ بالا و حداقل نوسان هستند.
بنا به پیشرفت های تکنولوژی برق مصرفی این دستگاه ها امروزه بسیار کاهش یافته است و اغلب آنها با توان زیر ۱۰۰۰۰ ولت آمپر یا ۱۰ کاوا به کار می افتند.
ولی با این حال برق مصرفی واحد آزمایشگاه یا عکس برداری ممکن است برق صنعتی و سه فاز باشد.
به هر حال این دستگاه ها بسیار گران می باشند و کوچکترین آسیب به آنها مستلزم تعمیرات گران قیمت است.
همچنین بروز خطا در عملکرد این دستگاه ها موجب به خطر افتادن جان بیماران تحت درمان و آزمایش می شود.
برق ورودی به این وسایل باید دارای بالاترین کیفیت باشد. تغییرات فرکانس برق باید بسیار کم و افت ولتاژ در حین کار دستگاه باید ناچیز و کمتر از ۳ درصد باشد.
تنها روش مناسب برای تامین نیازهای برقی پزشکی ، بیمارستانی و آزمایشگاهی استفاده از یو پی اس است.
بیشتر فعالیتهای ما وابسته به برق و انرژی الکتریکی است و نبودن یا قطعی مکرر برق میتواند سلامت بسیاری از بیماران را در کشور تحت تأثیر قرار دهد و به خصوص این روزها که شیوع کرونا گسترش یافته است، میتواند فاجعهبار شود.
برای حل مشکل قطع برق به سیستم یا تجهیزاتی نیاز داریم که توان بار مورد نیاز تجهیزات را بدون قطع برق تامین کند، این سیستم یا دستگاه یو پی اس نام دارد.
